La Viciosa neix de les ganes de descobrir un llenguatge artístic propi sorgit de les inquietuds artístiques i socials de les seves components. Viciosa perquè explicar històries i transmetre inquietuds es converteix en un vici. El vici de fer un teatre compromès amb el món que ens envolta, amb el joc, la poesia, la bellesa i el present. Vicioses perquè ens reapropiem d’un terme que s’ha fet servir històricament per castigar les dones que sabien què volien i ho feien.

Amb això volem posar sobre la taula la importància de la diversitat cultural i les diferents realitats socials del món des d’una perspectiva de gènere. Crear debat i reflexió fent teatre, i que aquests segueixin fora de la sala.

La Viciosa estrena el seu primer espectacle –ALHAYAT o la suma dels dies– al Teatre Maldà de Barcelona el gener del 2020. 

QUI SOM?

Aura Foguet

Actriu formada a l’Escola Eòlia de Barcelona on també realitza assignatures de direcció i dramatúrgia.

Membre de l’espectacle de format curt de creació col·lectiva Aquest sol, hi és per a tots? premiat en diferents festivals, d’entre els que destaca el Píndoles 2018. Actriu a El Futur, escrita i dirigida per Joan Yago (Escenari Joan Brossa, 2019). Participa en un procés de creació col·lectiva dirigit per Alicia Reyero (Ritos de Amor y Guerra al Francesca Bonnemaison, abril 2018 i gener 2019).

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a dramaturga i directora.

Laia Foguet

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va estudiar un postgrau de guió de cinema i televisió al ‘Taller de guionistes’ (UB) i un Màster de Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC.

És guionista del true crime CRIMS de Televisió de Catalunya. Entre els seus treballs de ficció s’hi troben els curtmetratges Su (2016) i Ca nostra (2019).

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a dramaturga.

mANAR TALJO

Graduada en interpretació i art dramàtic pel Col·legi del teatre de Barcelona, amb estudis complementaris a Eòlia, Moveo, El Galliner i diversos cursos d’especialització en teatre físic i mim.

Ha participat en diferents projectes de teatre com KALIMAT (TNC 2016), ODISSEUS (Sala Beckett 2016), SCIARRINO (Auditori de Barcelona), HEROIS, Mientras Las Brujas No LLegan (2018) entre d’altres i està preparant La Setena Porta amb Pirates Teatre (2021) Ha treballat amb diversos professionals com Helena Tornero, Marc Angelet, Quimet Pla, Xicu Masó,etc.

És una de les actrius d’ Alhayat o la suma dels dies on també en porta la producció.

Alexandra Pallejà

Llicenciada per l’Escola Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV-UPC). Va finalitzar els seus estudis el 2011.

Des del 2008 col·labora com a arquitecta a l’Estudi Vilaseca i Associats i a l’estudi Diez – Cascón. L’any 2012 funda l’empresa de gestió de projectes i arquitectura Archiplay, SL. I l’any 2017 va iniciar un nou estudi en solitari, Constant Estudi Arquitectura. Està especialitzada en rehabilitació i construccions efímeres. Al 2014 realitza un Postgrau en gestió museística a l’UPF i des del 2015 coordina el Festival 48H Open House d’arquitectura.

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a escenògrafa.