La Viciosa neix el 2019 de les ganes de descobrir un llenguatge artístic propi sorgit de les inquietuds tan artístiques com socials de les seves components. Viciosa perquè explicar històries i transmetre inquietuds es converteix en un vici. El vici de fer un teatre compromès amb el món que ens envolta, amb el joc, la poesia, la bellesa i el present. Vicioses perquè ens reapropiem d’un terme que s’ha fet servir històricament per castigar les dones que sabien què volien i ho feien.

Volem posar sobre la taula la importància de la diversitat cultural i les diferents realitats socials del món des d’una perspectiva de gènere. Crear debat i reflexió fent teatre, i que aquests segueixin fora de la sala.

La Viciosa estrena el seu primer espectacle –ALHAYAT o la suma dels dies– al Teatre Maldà de Barcelona el gener del 2020 i estrena el seu segon espectacle, Qui no s’atreveix a tremolar,   que va fer temporada a El Maldà el maig del 2022.

QUI SOM?

Aura Foguet

És dramaturga, directora, guionista i actriu. Es forma en Interpretació i Direcció i Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia, així com a l’Obrador de la Sala Beckett i l’Estudi Laura Jou, entre altres.

El 2020 estrena a El Maldà la seva primera peça, ALHAYAT o la suma dels dies, dirigida per ella mateixa i coescrita amb Laia Foguet. L’obra està en cartell tres temporades a El Maldà i fa una extensa gira per Catalunya i Balears fins al 2023, i guanya el Premi de la Crítica Novaveu 2020.
El 2022, escriu i dirigeix Qui no s’atreveix a tremolar, projecte seleccionat a la convocatòria de Teatres de Proximitat per producció i exhibició que s’estrena a El Maldà.

El 2023, participa en el IX Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb el text Chaise Longue LC4 i és ajudant de direcció de La Punta de l’Iceberg de La Virgueria, estrenada a El Maldà.

Com a actriu, destaquen la seva participació en projectes com El futur, escrit i dirigit per Joan Yago (Teatre Eòlia 2018 i 2019 i Escenari Joan Brossa 2019), que es reposarà a la Sala Versus Glòries el 2025, el curtmetratge Ca Nostra, Premi Biznaga de Plata Mujeres en escena al Festival de Málaga (2020), i Ritos de amor y guerra (Comando Señoras), estrenat el 2019 i encara en actiu.

Actualment i gràcies a l’Institut d’Estudis Baleàrics, es dedica al desenvolupament d’una sèrie de ficció audiovisual, entre altres projectes.

 

mANAR TALJO

Graduada en interpretació i art dramàtic pel Col·legi del teatre de Barcelona, amb estudis complementaris a Eòlia, Moveo, El Galliner i diversos cursos d’especialització en teatre físic i mim.

Ha participat en diferents projectes de teatre com KALIMAT (TNC 2016), ODISSEUS (Sala Beckett 2016), SCIARRINO (Auditori de Barcelona), HEROIS, Mientras Las Brujas No Llegan (2018), Síndrome de Gel de Clàudia Cedó (Teatre Lliure 2022), entre d’altres.

Ha treballat amb diversos professionals com Helena Tornero, Marc Angelet, Quimet Pla, etc.

És una de les actrius d’ Alhayat o la suma dels dies i de Qui no s’atreveix a tremolar.LAIA FOGUET

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va estudiar un postgrau de guió de cinema i televisió al ‘Taller de guionistes’ (UB) i un Màster de Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC.

És guionista del true crime CRIMS de Televisió de Catalunya. Entre els seus treballs de ficció s’hi troben els curtmetratges Su (2016) i Ca nostra (2019).

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a dramaturga.