La Viciosa neix el 2019 de les ganes de descobrir un llenguatge artístic propi sorgit de les inquietuds tan artístiques com socials de les seves components. Viciosa perquè explicar històries i transmetre inquietuds es converteix en un vici. El vici de fer un teatre compromès amb el món que ens envolta, amb el joc, la poesia, la bellesa i el present. Vicioses perquè ens reapropiem d’un terme que s’ha fet servir històricament per castigar les dones que sabien què volien i ho feien.

Volem posar sobre la taula la importància de la diversitat cultural i les diferents realitats socials del món des d’una perspectiva de gènere. Crear debat i reflexió fent teatre, i que aquests segueixin fora de la sala.

La Viciosa estrena el seu primer espectacle –ALHAYAT o la suma dels dies– al Teatre Maldà de Barcelona el gener del 2020 i actualment treballa en el seu segon espectacle que s’estrenarà, també, al Maldà el maig de 2022.

QUI SOM?

Aura Foguet

Actriu formada a l’Escola Eòlia de Barcelona on també realitza assignatures de direcció i dramatúrgia.

Membre de l’espectacle de format curt de creació col·lectiva Aquest sol, hi és per a tots? premiat en diferents festivals, d’entre els que destaca el Píndoles 2018. Actriu a El Futur, escrita i dirigida per Joan Yago (Escenari Joan Brossa, 2019). Participa en un procés de creació col·lectiva dirigit per Alicia Reyero (Ritos de Amor y Guerra al Francesca Bonnemaison, abril 2018 i gener 2019).

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a dramaturga i directora.

mANAR TALJO

Graduada en interpretació i art dramàtic pel Col·legi del teatre de Barcelona, amb estudis complementaris a Eòlia, Moveo, El Galliner i diversos cursos d’especialització en teatre físic i mim.

Ha participat en diferents projectes de teatre com KALIMAT (TNC 2016), ODISSEUS (Sala Beckett 2016), SCIARRINO (Auditori de Barcelona), HEROIS, Mientras Las Brujas No LLegan (2018) entre d’altres i està preparant Síndrome de Gel amb Xicu Masó i CLàudia Cedó (Teatre Lliure 2022)

Ha treballat amb diversos professionals com Helena Tornero, Marc Angelet, Quimet Pla, etc.

És una de les actrius d’ Alhayat o la suma dels dies i de Qui no s’atreveix a tremolar on també en porta la producció.LAIA FOGUET

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va estudiar un postgrau de guió de cinema i televisió al ‘Taller de guionistes’ (UB) i un Màster de Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC.

És guionista del true crime CRIMS de Televisió de Catalunya. Entre els seus treballs de ficció s’hi troben els curtmetratges Su (2016) i Ca nostra (2019).

Alhayat o la suma dels dies és la seva primera obra com a dramaturga.